fbpx
Category Resurse
Future Makers 2020_WINNERS

București, 18 noiembrie, Future Summit: inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice, set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită, Realitate Augmentată pentru artiștii vizuali, dispozitiv ce analizează toți parametrii vitali esențiali, dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, jucării inteligente pentru copii, au fost ideile de afaceri alese de juriu dintre cele 27 de echipe finaliste care și-au prezentat proiectele în cadrul finalei Future Makers 2020.

 

Proiectul s-a bucurat de sprijinul Fundației Coca-Cola, reprezentată în cadrul evenimentului de Paris Nikolopoulos, Country Manager Coca-Cola Romania, de Raiffeisen Bank Romania, reprezentat de  Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager și ENEL, care, alături de antreprenori de succes au desemnat câștigătorii competiției de idei de business orientată către viitor.

 

Future Makers a selectat tineri cu idei de start-up-uri de viitor din peste 1500 de participanți în ateliere de antreprenoriat de pretutindeni din țară. Dintre cele 50 de echipe care au fost în perioada de incubare de 5 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit ieri premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.

Marele premiu Future Makers de 5,000 euro a fost acordat echipei PolyMore, ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice.

polymoreedited

Echipele care au câștigat câte un premiu de 2,500 euro sunt:

ACT - tacâmuri flexibile, un set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare.

ArtLink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.

CardioMedive, dispozitiv sub forma unui plasture «  medical grade » care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali.

Synovius, un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii (cot, genunchi și gleznă)

Umalo, este compania care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă.

 

Premiul publicului de 2500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută, să-și promoveze produsele și serviciile și să-și atingă întreg potențialul la nivel local sau național cu un buget redus. Au obținut peste 1350, din mai mult de 5.000 de voturi.

Jury-livePNGedited

Juriul Future Makers 2020 a fost format din Paris Nikolopoulos, Country Manager, Coca-Cola Romania, Ionuț Bonoiu, Editor-in-chief, Forbes Romania, Ioan Iacob, CEO, Qualitance, Andreea Roșca, Journalist, Sergiu Neguț, Associate Dean, Maastricht School of Management Romania, Marius Ștefan, CEO, Autonom, Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity & VC Association, Mihai Toader-Pasti, Co-Founder, EFdeN, Viorel Urda, DENDRO IT (Marele Câștigător Future Makers 2019), Andreea Porojan, Fintech Partnerships Manager, Raiffeisen Bank Romania și Ciprian Stănescu, Social Innovation Solutions.

 

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor: Future Summit. Aflat la a 5a ediție, evenimentul este în continuă desfășurare. Mai sunt 2 zile unde poți asculta și interacționa cu speakeri internaționali și români pe teme cum ar fi: educație, AI, mediu, fake news, sport și multe alte subiecte de viitor. Intră acum pe Myconnector și ia-ți bilet.

 

”Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent.”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

 

Future Summit 2020 este organizat de Social Innovation Solutions, susținut de Raiffeisen Bank, Fundația Coca Cola, UiPath și EY Romania în parteneriat cu Romanian Business Leaders, Confederația Patronală Concordia, ANIS, Black Sea Trust for Regional Cooperation, Ashoka sau The Entrepreneurship Academy alături de partenerul Radio Guerrilla.