fbpx

Edumo.org este o platformă de învățare pentru elevi de liceu care oferă gratuit resurse de învățare a matematicii sub formă de videouri, exerciții, meditații care să îi ajute în rezolvarea temelor de la școală și la teste și teze. Persoanele care oferă meditații în site sunt studenți care iubesc matematica și știu să o explice pe înțelesul elevilor.

– Andrei, care au fost motivele care au dus la ideea apariției platformei edumo și prin ce se diferențiază ea de alte aplicații educative existente pe piața din România?

– Edumo.org a apărut este pentru că simțeam că elevii din România aveau nevoie de o sursă modernă și pe înțelesul lor de conținut care să îi ajute cu materia de la școală.

Inițial edumo.org a oferit lecții sub formă de video și exerciții gratuite. Însă, în timp, am primit  cereri de la elevi care aveau nevoie de  ajutor în rezolvarea temelor la matematică primite de la școală. Pentru că cererile veneau din toată țara, oferirea ajutorului online-ul a devenit cea mai bună soluție. Am testat secțiunea de meditații cu numeroși elevi pentru a obține feedback de la ei și de la părinții lor.

În permanență,  extindem librăria de lecții și exerciți de pe site, dar  oricât de mult ar ajuta aceste resurse, nimic nu poate înlocuia experiența de a discuta cu  cineva despre noțiuni și exerciții și de a primi explicația de care elevul are nevoie într-un limbaj și ritm ca să se potrivească fiecăruia. Acum, edumo.org este singura platformă de mentorat online la matematică și oferă ajutor elevilor personalizat, într-un limbaj și ritm specific fiecărui elev.

– Care sunt principalele avantaje pe care le oferă edumo elevilor dornici să învețe mai ușor matematica de liceu?

În primul, elevii pot reveni la conținut oricând și îl pot relua prin biblioteca de video-uri de pe site. Limbajul folosit de mentori și ritmul în care oferă elevului explicații, în cadrul meditațiilor, se adaptează nivelului de înțelegere a fiecărui copil.

Mentorii sunt tineri care știu să explice conceptele din matematică într-un limbaj simplu și se adaptează nivelului de pregătire al fiecărui elev. În cazul elevilor de la sate, ei sunt în general limitați la persoanele care se află în zona lor, unii neavând însă un profesor de matematică în sat. Prin edumo.org au acces la mentori variați și opta pentru un mentor diferit de fiecare dată, până identifică unul potrivit pentru personalitatea elevului.

Elevii câștigă timp prin meditațiile online pentru că învățarea are loc în fața computerului, fără să mai fie nevoie de deplasare. Pentru părinți, poate fi liniștitor faptul că copilul lui  primește ajutor chiar acasă. Un lucru foarte important este că toate sesiunile sunt individuale, unu la unu, astfel încât mentorul și elevul stabilesc un ritm personalizat de învățare în funcție de nevoile și capacitatea elevului. Și nu în ultimul rând, elevii au flexibilitatea de a alege ziua, ora, frecvența cu care face meditații și persoana cu care vor lucra. Nu sunt obligați să păstreze aceeași zi, oră și mentor și au opțiunea de a alege de fiecare dată cu cine să lucreze și când.

– Cum pot beneficia de aceste avantaje profesorii de matematică, respectiv părinții elevilor?

Din discuțiile cu părinții elevilor care au testat edumo.org, ei sunt foarte  încântați. Elevul are acces la cel mai bun ajutor la matematică chiar de la el din cameră. Pentru mentori/profesori este o oportunitate de prin care poți a lucra cu elevi din întreaga țară care se adaptează stilului tău. De asemenea, este și o sursă suplimentară de venit. O astfel de platformă ajută și domeniul meditațiilor să treacă în legalitate și să părăsească “economia gri”.

– Care sunt următoarele etape de dezvoltare ale platformei?

Din februarie până în mai am testat platforma oferind elevilor au avut acces gratuit. Am încercat astfel să învățăm despre nevoile de învățare ale elevilor când vine vorba de meditații. Acum platforma este pregătită pentru lansare. În acest an școlar vom începe să acordăm ajutor elevilor prin video-uri, exerciții și meditații într-un limbaj simplu, în ritmul fiecărui elev.

– Cum putem avea acces la plaftorma edumo și care sunt costurile utilizării ei?

Platforma poate fi accesată gratuit pe www.edumo.org. Elevul trebuie să își creeze cont pentru a vizualiza mentorii pentru meditație și selecta cu cine să lucreze. Fiecare sesiune se plătește individual, iar prețul diferă de la un mentor la altul. Fiecare din ei își stabilește prețul, însă sunt apropiate de prețul meditațiilor clasice. Accesul la video-uri și exerciții este gratuit.

– În momentul de față sunteți parte dintr-o competiție de idei numită Future Makers. Cum v-a ajutat până acum programul de incubare?

Programul Future makers m-a ajutat să îmi redefinesc planul de acțiuni și mesajele, prin training-urile oferite și prin contactul cu Violeta Caragea – un mentor extraordinar care a ajutat proiectul cu sfaturi foarte folositoare.

Ce resurse găsești în site?

Edumo.org a pregătit pentru elevi:

  1. lecțiile gratuite sub formă de video care îi ajută să înțeleagă noțiunile predate la clasă într-un mod prietenos, într-un limbaj simplu și în ritmul fiecărui elev;
  2. o secțiune unde pot primi meditații online oferite de studenți și profesori tineri care iubesc matematica și știu să o explice pe înțelesul elevilor.
  3. ajutor la teme unde pot primi ajutor ca să descopere rezolvarea exercițiilor pe care le au ca temă.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *