fbpx

Liviu Cadariu este fondatorul Mr. Adam, aplicația mobilă care ajută părinții să își dezvolte skilurile sociale pentru a interacționa mai bine cu copiii lor. Mr. Adam se adresează părinților care au copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani. Aceștia pot descoperi noi tehnici și exemple practice prin care pot să rezolve problemele cele mai întâlnite în fiecare fază de dezvoltare a copilului, precum bullying-ul, presiunea academică sau obiceiurile de a consuma mâncare nesănătoasă.

“Discutând cu profesorul Thomas Hills, am observat că există o nevoie pe piața de dezvoltare personală de o modalitate cât mai interactivă prin care cât mai mulți oameni să aibă acces la ultimele descoperiri din domeniu. Ne doream să creăm ceva cât mai practic și intuitiv de folosit, prin care utilizatorul să aibă acees atât la teorie, dar și la exemple practice pe care să le poată aplica imediat în viața de zi cu zi. Așa a apărut ideea de a crea o aplicație mobilă”, explică Liviu Cadariu.

Echipa sa a decis să se focuseze inițial pe dezolvatarea Mr. Adam cu specific pe nevoile părinților, iar apoi să exploreze alte nișe ale dezvoltării personale. Aplicația este destinată pieței din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, așadar conținutul din aplicație este diferit din punct de vedere a specificului cultural din România. Desigur, părinții din Romania au acces la aplicație și pot învăța noi tehnici de parenting.

“Mr. Adam este o soluție interactivă cu un conținut bazat pe ultimele cercetări din domeniul științei comportamentale, ceea ce ne diferențiază de competitorii din România și din afara țării. Utilizatorul nostru este părintele, scopul aplicației fiind îmbunătățirea abilităților de parenting. Ne gândim totuși ca pe viitor să dezvoltăm și o secțiune prin care copiii să își poată dezvolta diferite abilități sociale”, menționează Liviu Cadariu.

Chiar dacă Mr. Adam se adresează în principal părinților și nevoilor acestora, educatorii școlari pot să acceseze aplicația pentru a descoperi noi tehnici și exemple practice prin care să rezolve probleme întâlnite în interacțiunea cu elevii, precum lipsa de motivare academică sau bullying-ul, care de cele mai multe ori se manifestă în perioada din zi când copilul se află la școală.

“Momentan ne focusăm pe atragerea a cât mai multor utlizatori din Marea Britanie, iar mai apoi ne vom adresa și către piața din Statele Unite. În acest timp lucrăm să dezvoltăm noi funcționalități și să rafinăm procesul de învățare din aplicație. Planul nostru pe termen mediu este de a participa la un accelerator de startup-uri din Europa, deoarece avem nevoie de ajutor pe partea de marketing, dar și de finanțare, lucuri pe care un astfel de program ni le poate oferi”, detaliază fondatorul aplicației Mr. Adam.

Aplicația este disponibilă pe Apple Store și Google Play, fiind gratuită pentru toți utilizatorii care o accesează în stadiul Beta de dezvoltare. Se vor oferi 2 ani de acces gratuit la versiunea completă pentru utilizatorii din comunitate care vor ajuta la dezvoltarea produsului. Cei interesați pot să devină parte din comunitate prin completarea acestui formular.

Echipa Mr. Adam este finalistă în competiția de idei de business orientate către viitor Future Makers.

“Future Makers oferă startupurilor participante o serie de evenimente inspiraționale, workshopuri și acces la o comunitate de oameni cu interese comune. Valoarea pe care programul ne-a adus-o a fost dată de mentorii cu care am interacționat și expunerea startup-ului, lucru care este foarte valoros atunci când te afli la început de drum”, mai spune Liviu Cadariu.

Dacă vreți să aflați care sunt celelalte idei finaliste, intrați pe https://futuremakers.ro/finalisti/

 

Sursă interviu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *