fbpx
A crezut întotdeauna ca imaginația și creativitatea merg mână în mână. Așa se face că Mirona Păun este antreprenor de la 18 ani și are deja 11 ani de experiență în domeniul evenimentelor pentru copii. Mirona este fondatoarea Tzitzi-poc, un proiect care educă prin teatru copiii secolului 21, fiind la bază economist, profesor și în curând psihoterapeut pentru copii și adolescenți.
Mirona se adresează copiilor între 2 și 8 ani și pune accent pe dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, prin crearea unor piese de teatru și a unor povești adaptate nevoilor actuale ale celor mici. Spectacolele sunt create sub observație psihologică iar situațiile sunt inspirate din realitate. Abordează tematici precum furia, supărarea, bucuria, cum și de ce să învățăm, responsabilitatea socială, toate acestea alături de personaje prietenoase cu care copiii se pot asocia. De exemplu, în piesa-pilot „Aventurile Tzitzi-Poc” copiii învață despre obstacole și cum pot fi ele depășite, perseverență, curaj, empatie. În paralel echipa lucrează la seria de cărți de povești terapeutice Tzitzi-Poc pentru copii, dar și la materiale-suport pentru părinți.

Piesele de teatru se joacă deja în școli și grădinițe

Tzitzi-Poc este un proiect cu o componentă socială uriașă. Piesele se joacă deja în școli și grădinițe. Mirona Păun spune că poate măsura efectele teatrului asupra copiilor și a identificat noi paliere pe care să acționeze. „Lucrăm la o serie de piese de teatru și povesti pentru copiii diagnosticați cu ADHD și cu autism”.

Planuri de viitor

Următorul pas pentru echipa Tzitzi-Poc este să producă piesa-pilot pe scena unui teatru. Însă nu oricum, ci cu ajutorul tehnologiei: prin proiecții și realitate augmentată pentru a crea o experiență senzorială completă. „Trăim într-o eră digitalizată, de care cei mici sunt extrem de atrași. Astfel, ne propunem să ne folosim constructiv de acest trend și să transformăm experiența într-una educativă. Totodată, vrem să ne adaptăm trendurilor internaționale, în care teatrul explorează posibilitățile magice oferite de știință și tehnologie de la începutul dramaturgiei”.

Antreprenor de la 18 ani

Mirona Păun este antreprenor de la 18 ani și are deja 11 ani de experiență în domeniul evenimentelor pentru copii.  „Dintotdeauna mi-am închipuit cum îmi organizez singură programul și cum tot ceea ce fac, fac numai pentru că îmi place și cu foarte mare pasiune. Lucram deja de 2 ani în entertainment pentru copii și simțeam că e momentul să merg pe cont propriu. Datorită domeniului, dar și liceului economic pe care l-am urmat și unde am învățat o mulțime de lucruri despre antreprenoriat, parcursul a fost ca o joacă. Am avut alături de mine prieteni, am creat echipe, am organizat evenimente mari. Cu perseverență, curaj și focus pe soluții, totul e posibil” spune Mirona.

Cea mai mare provocare pe care a întâmpinat-o a fost gestionarea cash-flow-ului, dar și găsirea unor surse de finanţare pentru extinderea afacerii. Backgroundul teoretic acumulat nu i-a fost suficient pentru a face față realității din practică. O altă provocare întâmpinată a fost pe partea de vânzări și s-a datorat etichetării tinerilor ca neserioși în lucrurile pe care le întreprind. „Interacțiunea cu potențiali clienți care aveau acest tip de gândire m-a determinat să îmi dezvolt continuu abilitățile și să respect standardele de calitate promise” povestește Mirona.

Cine sunt Tzitzi și Poc

Tzitzi este un șoricel roz și visător care și-a construit o masină a timpului. A călătorit în timp, a găsit un ou de dinozaur pe care l-a luat acasă, l-a îngrijit, i-a spus povești. Oul a crescut și din el a ieșit Poc, Iubirozaurus Albastrozaurus, care i-a devenit cel mai bun prieten. Astfel, misiunea lui Tzitzi, alături de copii, este să-l ajute pe Poc să se integreze într-o lume complet nouă pentru el, lumea oamenilor.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *