fbpx

Ideea echipei finaliste „Punct pe i” a luat nastere in urma unui episod neplacut trait de catre Razvan Pistolea, unul dintre fondatori, dupa ce a fost nevoit sa petreaca cateva ore la coada la notar pentru completarea unei declaratii. De profesie programator, Razvan s-a intrebat daca nu cumva tot acest proces ar putea fi automatizat. Raspunsul afirmativ l-a primit de la prietena lui Adeline Toader, de profesie avocat, raspuns in urma caruia au decis ca ar trebui sa puna bazele unei solutii de acest gen.

Dupa o luna de munca si cu ajutorul a patru prieteni, avocati si programatori, au lansat o prima versiune a platformei cu care au decis sa se inscrie si in programul educational de antreprenoriat Future Makers, o competitie de idei de business orientate catre viitor. Initial au adaugat optiunea de redactare a plangerilor formulate impotriva amenzilor luate in trafic, ca ulterior sa mai adauge si posibilitatea de generare a contractelor de comodat sau de inchiriere.

“Sunt multe cazuri in care amenzile nu sunt aplicate corect. Procesele verbale au niste vicii de procedura, situatie in care por fi contestate. Noi ii putem ajuta sa faca plangerile pas cu pas, punandu-le o serie de intrebari. Pe baza raspunsurilor, plangerea se completeaza fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa mearga la un avocat care, in unele cazuri, ar putea cere un onorariu mai mare decat amenda in sine”, precizeaza Adeline Toader.

Principala provocare de care s-au lovit a fost mentalitatea oamenilor, multi dintre ei aratandu-se sceptici in ceea ce priveste contractarea genului acesta de servicii prin intermediul mediului online. Pentru inceput, isi propun sa rezolve aceasta problema cu ajutorul unor filmulete educative.

“Oamenii se intreaba daca are vreo valoare un contract completat online. Cu asta este greu de lucrat, cu formarea mentalitatilor. Sa le explici ca multe contracte sunt valabile fara a merge cu ele la notar sau la avocat, ci doar completandu-le si semnandu-le”, povesteste Adeline.

Serviciile lor sunt gratuite momentan, urmand sa introduca o serie de costuri pe care le vor stabili in functie de feedback-ul pe care il primesc de la utilizatori.

Parteneriatele cu firmele de transport, pasul care ii va aduce in zona persoanelor juridice

Urmatorul pas pe care vor sa il faca cei de la „Punct pe i” este realizarea unor parteneriate cu diferite companii care ar putea avea nevoie de serviciile lor. Pentru inceput s-au orientat catre firmele de taximetrie.

“Suntem in discutii cu cateva companii de taximetrie. Amenzile pe care acestea le primesc sunt extrem de mari. De asemenea, vrem sa formam parteneriate si cu ale firme de transport, zona in care am vazut o serie de cazuri interesante unde am putea sa ii ajutam”, precizeaza Adeline.

Dincolo de zona de plangeri, acestia isi propun sa ofere si documente juridice destinate segmentului de business, cateva exemple fiind urmatoarele:

  • Conventii privind Securitatea si Sanatate in Munca si Situatii de Urgenta (SSM-SU)
  • Regulamente interne pentru angajatori
  • Contracte de inchiriere echipament
  • Contracte de prestari servicii de mentenanta, suport tehnic si consultanta
  • Contracte de prestari servicii intretinere ascensoare, scari rulante si alte echipamente
  • Contract de prestari servicii de paza si protectie
  • Contract de prestari servicii de curatenie
  • Procese-verbale
  • Notificari
  • Contracte de prestari servicii juridice, de arhitectura, design, fotografie

Obtinerea unei investitii i-ar ajuta sa faca un upgrade important al serviciilor pe care le ofera. Pe partea de plangeri, echipa isi propune sa dezvolte un chat box prin care sa identifice cazurile speciale care merg dincolo de felul in care este completat procesul verbal. In ceea ce priveste contractele de inchiriere, acestia isi doresc sa puna la punct o solutie care prin intermediul inteligentei artificiale sa permita completarea simultana a documentului de catre doua persoane si sa concluzioneze termenii la care ajung partile implicate.

Echipa „Punct pe i” este finalista in competitia de idei de business orientate catre viitor Future Makers. Daca vreti sa aflati care sunt celelalte idei finaliste, intrati AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *