Infecția buricului: ce este de fapt omfalita?

0
Rate this post

Omfalita este de fapt o iritație a buricului, din care apar lacrimi bogate purulente și urât mirositoare.  Omfalita: cauze Cauza omfalitei depinde de bolile polimicrobiene. Microorganismele cele mai incluse sunt: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella pneu-moniae precum și Proteus mirabilis.

Omfalită: simptome

Cei mai obișnuiți indicatori absoluti ai omfalitei sunt: scurgerea puturoasă de puroi din buric, eritemul, edemul, sensibilitatea la tensiune și, de asemenea, durerea localizată – blog. Copiii afectați au de obicei temperatură ridicată, hipotensiune arterială, tahicardie și icter.

Omfalită: medicamente

Tratamentul de opțiune este de fapt administrarea de antibiotice; pot asocia un tratament util pentru a gestiona al doilea simptom. Factori
Infecția buricului: ce este de fapt omfalita?

Omfalita este de fapt o umflare a buricului care se manifestă de la sine prin roșeață, umflare, ardere, durere la presiune și disconfort localizat în zona ombilicală. Acești indicatori sunt frecvent însoțiți de lacrimi urât mirositoare, putrezite și, de asemenea, continue, care fac buricul mereu umed.

Infecția buricului: ce este de fapt omfalita?Omfalita este de fapt documentată mai ales la nou-născuți, din cauza bolii leziunii care rămâne după căderea ciotului ombilical; această zonă deepitelializată rămâne de fapt vulnerabilă la potențiala lovire a microorganismelor patogene, inclusiv streptococii și stafilococii.

La adulți, omfalita poate fi provocată mai degrabă de o îngrijire necorespunzătoare sau de o anumită conformație corporală a buricului, care îl face dificil de bine întreținut. Piercing-urile comutatoarelor stomacale pot duce cu ușurință în plus la contaminări.

Dacă este abordată în mod eficient, omfalita dispare foarte repede. În cazuri neobișnuite, acestea fiind spuse, afecțiunea poate crește cu ușurință într-o tehnică severă, determinând acumularea acelei nevoi de a fi scăpat chirurgical sau poate genera septicemie.

Monitorizarea omfalitei presupune utilizarea în mod special a antisepticelor locale, a bandajelor tratate și a cremelor dezinfectante sau chiar, după dovezi, a antibioticelor prescrise pentru a gestiona procedura de transmisie; dacă este deosebit de grav, medicul poate sugera un tratament bazat pe antibiotice răspândite pe scară largă.

Cauze

Declanșatoare de omfalită: ce cauzează o contaminare a buricului?

De fapt, se aproximează că 70-75% din omfalită se datorează bolilor polimicrobiene, adesea cauzate de o combinație de germeni gram benefici și, de asemenea, gram adversi; mai rar, om-falita este declanșată de o singură specie de agent patogen.

Bacteriile cele mai asociate cu etiopatogeneza sunt de fapt:

  • Staphylococcus aureus (Gram+).
  • Streptococul beta-hemolitic de grup A, cum ar fi Streptococcuspyogenes (Gram+).
  • Escherichia coli (Gram -).
  • Klebsiella pneumoniae (Gram -).
  • Proteus mirabilis (Gram -).

Indivizii foarte expuși riscului de omfalită sunt de fapt nou-născuții (mai ales precoce), pacienții zăpadați supuși unor proceduri intruzive, precum și cei imunocompromiși.

Otrăvirea sângelui și, de asemenea, pneumonia sunt în plus aspecte înclinatoare pentru omfalită. Semne tipice de omfalită.
În multe cazuri, omfalita duce la o iritație ușoară ombilicală, care poate fi rezolvată rapid cu cererea locală și/sau gestionarea parenterală a anumitor antibiotice. Cei mai buni indicatori comuni sunt de fapt enumerați mai jos:.

  • Descărcări purulente, pudoritoare din buric (în mod constant).
  • Eritem periumbilical.
  • Edem.
  • Durere de presiune.
  • Durere/arsură restrânsă.

Pe lângă simptomele detaliate mai sus, copiii prematuri împreună cu omfalită prezintă adesea hipotensiune arterială, temperatură ridicată, tahicardie, icter și, de asemenea, dificultăți de alimentare.

De ce efectuează mirosul de buton din stomac?

Comutatorul de burtă încăpățânat poate mirosi pentru numeroase explicații. Deși mirosurile mici sunt tipice, atunci când ajung să fie înțepătoare sau chiar asociate cu lacrimi, ar putea fi semnul:.

  • Infecție bacteriană sau chiar micoză a buricului.
  • Rană în jurul sau chiar în interiorul buricului.
  • Acumularea de transpirație, precum și de praf.
  • Probleme (mai puțin frecvente) ale omfalitei.

Atunci când nu este tratată corespunzător, fotografia simptomatologică a omfalitei poate ajunge să fie dificilă: în acest caz particular, clientul poate monitoriza cu ușurință vânătăile, peteșiile, rănile stratului bulos al pielii și, de asemenea, aspectul de coajă de portocală în apropierea buricului. Semnele și simptomele de mai sus sunt de fapt predictori de afecțiuni și propun, de asemenea, participarea a numeroase virusuri la infecție.

În unele cazuri neregulate, fotografia medicală a pacientului poate precipita: infecția centrală poate infecta întreaga structură a peretelui abdominal. În situații comparabile, avansarea omfalitei în fasciita necrozantă, starea sa cea mai îngrozitoare, este imaginabilă.

Alte probleme includ mionecroza, otrăvirea sângelui, embolizarea septică și, de asemenea, moartea. În cazul unor probleme care provin din omfalită, la pacientul afectat se observă în mod obișnuit concurența mai multor indicatori:.

Îmbunătățirea temperaturii sistemului corporal (febră/hipotermie).
Afecțiuni ale sistemului respirator (apnee, tahipnee, hipoxemie și așa mai departe). Tulburări intestinale (de exemplu, balonare a stomacului).
Modificări neurologice (iritare, hipo/hipertonie și așa mai departe).

Colectarea somnului.

Tulburări cardiovasculare (de exemplu, tahicardie, hipotensiune arterială și așa mai departe). Prognostic și tratamente. Exact cum se pune diagnosticul de omfalită? Prognosticul omfalitei este de fapt medical și include comentarii medicale ale părții afectate. Confirmarea diagnosticului se obține de fapt prin examinări ale fluxului sanguin și, de asemenea, prin examinarea unui exemplu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here