fbpx
Category Resurse

2020 promite sa fie unul dintre cei mai interesanți ani în avansul tehnologic, geopolitică și mișcări sociale. Ochii întregii lumi vor fi ațintiți asupra alegerilor prezidențiale din Statele Unite din 3 noiembrie, impactului Brexit asupra Marii Britanii și al statelor europene, capacitatea de decizii curajoase a Comisiei von der Leyen sau evoluția conflictului comercial dintre Statele Unite și China.

Sportul are un an important în față – de la Campionatul European de Fotbal în iunie și iulie, până la mult așteptatele Jocuri Olimpice de vară din Tokyo. Dubai găzduiește Expoziția Universală începând cu octombrie și Las Vegas anunță unul din cele mai interesante CES (Consumer Technology Association) cu primele televizoare comerciale 8K de la LG, telefoane 5G, dezvoltări în AI sau mașini autonome și relatia lor cu realitatea augmentată. Motive de călătorie, așadar, pentru toată lumea, inclusiv pentru misiunea Mars 2020 către planeta Marte sau lansarea Artemis 1 către Lună. Cum călătorim sau consumăm va fi cu siguranță un subiect important în 2020 pe măsură ce deciziile de la COP 25 (sau lipsa lor) contribuie la un narativ complicat al crizelor climatice curente și viitoare.

Un an complex și pentru România – 2 runde de alegeri în primăvară și toamnă și posibile provocări economice și a pieței muncii semnificative.

20 trenduri pentru 2020” continuă seria Social Innovation Solutions începuta in 2019 și propune publicului 20 de subiecte cu sens pentru următorii ani. Principalele 4 categorii sunt: Tehnologie, Schimbări climatice și energie, Educație, muncă și wellbeing, Media & Consumer Trends.

Conversații despre cele 20 de trenduri vor avea loc pe parcusul anului în 40 de întâlniri în 25 de orașe din România, implicând peste 3000 de tineri, antreprenori sau reprezentanți ai mediului public în pregătirea ediției 5 a celei mai importante conferințe despre viitor: Future Summit 2020, 18 si 19 noiembrie.

Cele 20 de trenduri pot fi găsite pe scurt mai jos și detaliat aici.

 1. Recunoașterea facială schimbă lumea

 2. AI în fake news și cyberwar

 3. eSIM și viitorul telefoanelor

 4. VR, AR, MR. Anul magiei

 5. Anul 1 pentru 5G

 6. Dreptul la reparație

 7. Mașinile electrice și cursa încărcării

 8. Alternativele la carne

 9. Soluții la Food Waste

 10. Soluții pentru un aer poluat

 11. Viitorul muncii este despre învățare continuă

 12. Internet of Bodies

 13. Digital Wellbeing

 14. Printarea 3D și 4D în domeniul medical

 15. Personalizarea educației

 16. Războiul streaming-ului

 17. Eco-Shame

 18. Hiper-personalizare

 19. Roboții brandurilor

 20. Prețurile în era Machine Learning

Descarcă raportul de mai jos: