fbpx
Category Resurse

Pe 4 martie va avea loc lansarea Future Makers 2020, program educaţional de antreprenoriat pentru 2,000 de tineri și competiţie de idei de business pentru viitor cu premii totale de 20.000 de euro. 

 

Evenimentul de lansare va găzdui dezbateri despre trenduri de viitor în diverse industrii și cum putem construi soluții sustenabile alături de:

Andreea Roșca, jurnalist și membru al juriului Future Makers

Olivia Vereha, Code for Romania și mentor Future Makers

Viorel Urda, Dendro IT, marele câștigător Future Makers 2019

Sabin Sărmaș, Autoritatea pentru Digitalizarea României

Moderator: Ciprian Stănescu, futurist și co-fondator Social Innovation Solutions

Echipa Future Makers a pregătit în această ediție pentru tinerii antreprenori un program educațional complex care își propune să discute despre trenduri de viitor și despre generarea de idei de business sustenabile în ateliere în 25 de orașe alături de peste 2000 de tineri. 50 de echipe din toată țara vor fi selectate de juriul competiției și vor primi 4 luni de incubare, mentorat și conectare internațională. Premiile finale sunt în valoare de 20.000 de euro și prezentarea finală va avea loc în 18 noiembrie, în cadrul Future Summit, cel mai mare eveniment despre trenduri de viitor.

Debutul programului este evenimentul de lansare, unde va fi dat startul oficial al competiției de anul acesta. 

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să-i ajutăm. Alături de partenerii noștri am reușit în ultimii 2 ani să construim spații de învățare și creștere pentru 100 de echipe de tineri, multe dintre ele reușind deja să dezvolte afaceri sustenabile cum ar fi EcoTree, Exposure VR, Aventurile lui Tzitzi-Poc, I’m Fine, Veltra Bikes, Auttie sau Re-cycled. Continuăm și în 2020 tura de ateliere de antreprenoriat prin 25 de orașe și să dezvoltam o comunitate puternică de tineri care înțeleg mai bine oportunitățile și provocările viitorului.” Ciprian Stănescu, Co-Fondator, Social Innovation Solutions

 

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola, susținut de Raiffeisen Bank România şi organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Mai multe detalii despre eveniment şi competiţie pe www.futuremakers.ro și pe pagina noastră de Facebook.