Condițiile corporale ale nou-născutului

Rate this post

Inoculările. Profesioniștii conducerii spirituale a Wellness au pregătit o listă de vaccinuri obligatorii și recomandate, listat mai jos este programul de vaccinare:

  • Necesar
  • anti-poliomielita
  • anti-difterie
  • anti-tetanos
  • anti-hepatita B.
  • anti-pertussis.
  • anti-Haemophilus gripa de tip b.
  • anti-rujeolă.
  • antirubeolă.
  • anti-oreion.
  • anti-varicela.

Atributul necesar al ultimelor patru (antirujeolă, antirubeolă, anti-oreion, antivaricela) este supus evaluării la fiecare 3 ani pe baza datelor epidemiologice, precum și a gradului de inoculare atins –FutureMakers.

Mai mult decât atât, aderarea la vaccinuri este de fapt indicată ca promoții active și gratuite de către regiuni, precum și provincii autonome, însă fără obligația de inoculare:.

  • antimeningococic b.
  • anti-meningococic C.
  • antipneumococic.
  • anti-rotavirus.

Nutrienți sodii. In primele zile ale stilului de viata se recomanda de fapt asimilarea a 2 vitamine, ceea ce poate opri inceputul anumitor griji.

Condițiile corporale ale nou-născutului.

Inițial este vitamina K, produsă de bacteriile florei tractului intestinal, care participă la o sarcină cheie în mecanismul cheagurilor de sânge. Insuficiența lui poate provoca pierderi mici de sânge în tractul intestinal, sistemul urinar precum și, și mai rău, în minte: este vorba despre presupusa boală hemoragică a insuficienței de vitamina K, care se poate întâmpla cu ușurință devreme în primele 2-3 ori ale stilului de viață sau chiar și într-o formă întârziată între a doua și a 12-a săptămână. Fiecărui copil din Italia i se administrează 1 mg de vitamina K prin tratament imediat după naștere.

Al doilea supliment foarte recomandat pentru toți copiii este de fapt vitamina D. Apare în cantități mici în unele mese, dar este generat în mare parte prin stratul de piele supus razelor solare. Lipsa sa severă va afecta cu adevărat avansarea emaciată a micuțului. Bazându-se pe cerințe specifice, medicul pediatru poate sugera diverse alte forme de suplimente.

În sfârșit, începând de la erupția primului dinte de lapte în jurul a 6 luni, Asociația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă cu căldură fluoroprofilaxia, sau chiar suplimentarea cu fluor, un mineral care formează smalțul dinților și, de asemenea, protejează împotriva apariției cariilor în copil.

Dezvoltare: mese de sufragerie, percentile precum și arce.

Evaluarea dezvoltării copilului în primii ani de viață trebuie să se gândească la celebrele percentile. Pediatrul menționează criteriile auxologice (greutate, înălțime, zona capului și, de asemenea, marcajul masei corporale) ale tânărului pe un grafic care permite să fie analizat și monitorizat în timp stilul contururilor de creștere. Curba de bază a fiecărei mese este media: reprezintă cea mai comună greutate corporală, înălțimea sau circumferința coroanei în rândul tinerilor în vârstă la care se referă masa.

Percentilele.

Percentilele sunt de fapt numere care semnifică distanța care vine de la standardul unei valori în sus sau chiar în jos și, de asemenea, pe arcele de creștere, sunt exemplificate fiecare printr-un contur (cel mai mic este cel al percentilei a 3-a în timp ce cel mai mare posibil). merge la percentila 97). Un copil a cărui înălțime este de fapt pusă în percentila cincizecea este de fapt perfect normal, potrivit populației semenilor săi. Dacă înălțimea ta se află în percentila 70, ești mai înalt decât media pentru vârsta ta. Dacă se află în percentila 30, este mai mic decât standardul.

Pe parcursul primilor 2 ani, medicul pediatru se va referi cu siguranță la înălțime, greutatea corporală, precum și zona capului. După 2 ani, va măsura doar altitudinea și, de asemenea, greutatea corporală. Mai mult decât valorile numerice absolute, în traducerea ritmului de creștere a unui copil, medicul pediatru ar trebui să se gândească cu siguranță nu doar la valorile convenționale găsite în curbe, dar la fel și la alți parametri, dintre toate ale cotei părinților, care joacă un rol crucial, de exemplu. , în creșterea supremă.

În primele luni de viață, toți copiii se confruntă cu o mică întrerupere, din fericire fiziologică, care de obicei tinde să dispară fără consecințe în majoritatea cazurilor, totuși care îi provoacă mamei și tatălui încă câteva temeri.

Să vedem cele mai recurente afecțiuni ale nou-născuților.

Capacul izvorului. Este de fapt un fel de eczemă seboreică care apare, cum ar fi zone mici de culoare galbenă pe cap, frunte, rădăcina nasului sau chiar inghinale, de obicei în primele săptămâni de viață și, de asemenea, se instalează automat în 6-8 luni. De fapt, propria sa natură nu este încă clară, dar se presupune de fapt că se poate datora hormonilor estrogeni difuzați din sistemul corpului mamei către cel al copilului așteptat în timpul sarcinii. Nu există soluții specifice, însă este de fapt realizabil să relaxezi aceste cruste cu ulei de migdale dulci după o baie și să folosești un pieptene delicat pentru a le îndepărta pe cele care se separă spontan.

Reflux gastroesofagian. Sugarii au un regim alimentar fluid și, de asemenea, investesc majoritatea moștenitorul participă la o plasare orizontală și, de asemenea, este ușor ca o parte din laptele absorbit să urce și să se îndepărteze de gură, provocând așa-numita regurgitare.

Prin urmare, refluxul nu este o tulburare reală, ci totuși un fenomen fizic care se formează în ascensiunea de-a lungul conductei de vânt a aspectului conținutului stomacului în timpul digestiei alimentelor. Dacă micuțul regurgitează frecvent, dar nu prezintă semne de suferință, refluxul său acid este fizic și nu trebuie să fie tratat cu nimic. Daca, intre timp, bebelusul vomita frecvent si prezinta si indicatori de suferinta cat si de tensiune, este de fapt necesar sa ceri sfatul unui medic pentru a exclude probleme si mai grave.

Leave a Comment